FAQ

1.) Waar komt het verschil in prijs vandaan?

2.) Hoe zit het met de garantie?

3.) Oorsprong van de nieuwe auto.

4.) Hoeveel kan worden bespaard op een auto als deze geïmporteerd wordt?

5.) Kwaliteit van de geïmporteerde auto

6.) Verkopen jullie ook aan bedrijven?

7.) Kan ik mijn huidige auto inruilen?

8.) Is financieren of financial lease mogelijk?

 

1.) Waar komt het verschil in prijs vandaan?

De netto prijzen van nieuwe auto's in de EU verschillen.

Er zijn Europese landen waar de BTW hoger is dan in Nederland. Als de autofabrikanten, ondanks deze belastingdruk de nieuwe auto's tegen betaalbare prijzen willen verkopen, zullen zij deze netto goedkoper moeten aanbieden. Wij maken gebruik van de Europese regeling qua belasting heffen. Als wij een nieuwe auto importeren vanuit het buitenland, hoeft daar geen belasting betaald te worden, maar alleen de 21% BTW+BPM in Nederland. Deze zijn reeds opgenomen in onze verkoopprijzen.

Bij de tweedehandse auto bespaart o.a. omdat de BPM na verloop van tijd afschrijft. U betaalt dus niet meer het volle bedrag. Verder is er een veel groter aanbod van tweedehands auto's. Zoals u weet bepaalt vraag en aanbod de prijs.

Verschil in koopkracht binnen Europa

Aangezien er verschillende gemiddelde inkomens in Europa zijn, spelen autofabrikanten hierop in. In Nederland behoren wij tot de landen met een hoger gemiddeld inkomen binnen Europa, zodoende dat de autofabrikanten een hogere netto prijs voor auto’s vragen. Vooral de Duitse fabrikanten proberen in andere Europese landen, niet alleen te winnen door technische superioriteit, maar ook door aantrekkelijke prijzen. Zo proberen zij hun aandeel in de markt te vergroten.

Extra kortingen door middel van bulk-aankoop

Doordat wij meerdere auto’s inkopen hebben wij extra korting kunnen bedingen. Deze steken wij niet in onze eigen zak, maar geven deze door aan onze klanten. Dit leidt tot een extra prijsverschil. Een particulier die zelf een nieuwe auto koopt in Europa zal in de meeste gevallen niet besparen ten opzichte van onze prijzen, aangezien men deze korting nooit zal verlenen.

Wij verkopen op bestelling

Zodoende hebben wij geen dure showroom, en extra personeel nodig. Zo besparen wij enorm op onze vaste lasten.

2.) Hoe zit het met de garantie?

Alle nieuwe auto's leveren wij met originele garantie van de fabrikant (gestempeld garantie / serviceboekje). U heeft fabrieksgarantie bij elke dealer in Europa. De garantie voor nieuwe voertuigen vanuit de EU blijft van toepassing. Daarnaast kunt u indien dat in onze prijs-uitrustingslijst is aangegeven uw garantie verlengen.

De garantie bij de tweedehands auto's verschilt per auto. Mocht er geen fabrieksgarantie meer van toepassing zijn, heeft men de mogelijkheid om tegen een meerprijs garantie af te sluiten.

3.) Oorsprong van de nieuwe auto

Alle voertuigen die door ons worden aangeboden komen uit de Europese Unie en zijn voorzien van een COC-document (certificaat van overeenstemming / EEG certificaat van overeenstemming).

4.) Hoeveel kan worden bespaard op een auto als deze geïmporteerd wordt?

Dit is afhankelijk van het merk en het model,  maar men kan in sommige gevallen enkele duizend euro besparen. Houd ook rekening met het verschil in afleveringskosten.

5.) Kwaliteit van de geïmporteerde auto

De kwaliteit van de auto's is hetzelfde, omdat de voertuigen in dezelfde fabriek gemaakt worden, als die voor de Nederlandse markt. Wel kan de standaarduitrusting van auto’s in elk Europees land variëren. Je moet zeker vergelijken met het model verkrijgbaar in Nederland.

6.) Verkopen jullie ook aan bedrijven?

Dat doen wij zeker. Bij sommige auto’s is er dan zelfs nog een extra korting mogelijk omdat de fabrikanten daar een regeling voor hebben. Vraag ons naar de voorwaarden.

7.) Kan ik mijn huidige auto inruilen?

Dat kan, vraag ons naar de mogelijkheden.

8.) Is financieren of financial lease mogelijk?

Dat is geen enkel probleem. Vraag ons naar de mogelijkheden, of vul het formulier in op http://roerstreekautos.nl/financieringen/